DNS چیست و چه کار می کند

DNS چیست و چه کار می کند | کامل ترین مطلب در سطح اینترنت به زبان فارسی درباره دی ان اس

DNS مخفف عبارت Domain Name System است که به یکی از پایه های اینترنت اشاره دارد. DNS در واقع یک پروتکل شناخته شده در نتورک و شبکه اینترنت است که ما در طول روز بدون این که بدانیم اکثر با آن سر و کار داریم.

اما وقتی بحث به شروع یک کسب و کار و ایجاد یک وب سایت می‌رسد باید اطلاعات کافی درباره DNS، مفهوم و کاربردهای آن داشته باشیم که بعد از خواندن این مقاله این اطلاعات لازم را به دست خواهید اورد.

منظور از دی ان اس چیست

منظور از دی ان اس چیست

DNS یک رابط بین هاست و Domain است. این جمله به آن معنی است که در صورتی که DNS درست ست نشود، به طور کلی وب سایتی به کاربران نمایش داده نخواهد شد. وقتی شما می‌خواهید یک وب سایت به وجود بیاورید، باید یک اسم برای دامنه آن ثبت کنید که تا کنون انتخاب نشده باشد و در حال حاضر وب سایتی با آن نام دامنه وجود نداشته باشد.

وقتی توانستید نام دامنه وب سایت خود را انتخاب و ثبت نمایید این نام تبدیل به IP می‌گردد تا در اینترنت قابل شناسایی باشد. این تبدیل شدن دامنه به آی پی به وسیله DNS امکان پذیر است که ستینگ آن با استفاده از هاست و ثبت کننده دامنه صورت می‌گیرد.

اگر با دامنه آشناییت ندارید مقاله دامنه چیست را مطالعه کنید.

DNS Server چیست

برای آن که بتوانید یک نام دامنه را به وب سایت خود وصل کنید پیش از هر چیزی باید آن را به سرور DNS اضافه کنید. DNS Server نام یک پایگاه داده بسیار گسترده است که دامنه ها و آی پی های متعددی را شامل می‌شود که با هم مرتبط هستند.

بهتر است بدانید تعداد سرور های DNS بسیار زیاد است و در شرکت های میزبانی وب سایت متعددی وجود دارند که البته تمام آن ها با یکدیگر مرتبطند. یعنی اگر یک کمپانی هاستینگ اسم دامین شما را در DNS Server ثبت نماید، این دامنه در کل دنیا هماهنگ بوده و قابل دسترسی خواهد بود.

توجه » برای آشنایی با انواع server ها می توانید مقاله آموزشی سرور چیست را مطالعه نمایید.

خطای dns چیست

خطای دی ان اس وقتی نمایش داده می‌شود که موقع وارد کردن یک یو آر ال از طرف شما داخل سیستم کامپیوتر، دی ان اس سرور کار نکند یا به هر دلیل مشکل پیدا کرده باشد. چرا که سیستم شما، توانایی وارد کردن آدرس درخواستی شما و IP مورد نظر شما برای آن URL را نخواهد داشت.

اگر چنین مشکلی برای شما پیش آمده است بهتر است با وبمستر سایت خود ارتباط برقرار کنید و مشکل را گذارش کنید.

وبمستر کسی است که مسئولیت تمام و کمال پروژه شما را بر عهده دارد که درباره وظایف آن در مقاله وب مستر کیست صحبت کرده ایم.

مفهوم تغییر DNS

مفهوم تغییر DNS

تغییر دی ان اس را وقتی باید انجام دهید که هاست و دامین خود را از دو کمپانی مختلف تهیه کرده اید. در این صورت و با ثبت دامنه در شرکت متفاوت، دسترسی به وب سایت شما برای مخاطبانتان ممکن نخواهد بود و باید DNS های آن را بر پایه شرکتی که به شما سرویس و خدمات ارائه می‌دهد، تغییر دهید.

کاربرد DNS در چیست

کاربرد DNS تبدل کردن اسم دامین ها به IP است. کامپیوتر ها بر روی نتورک از طریق IP قابل شناسایی هستند و اگر بخواهیم یک تعریف ساده برای کاربرد و وظایف اصلی DNS ارائه دهیم باید بگوییم که در اصل DNS ها مترجمان نام های دامنه های وب سایت ها به آی پی ها هستند.

هر دامینی که در شبکه جهانی اینترنت وجود دارد، دارای یک یا چند سرور است که مسئولیت بررسی درخواست هایش را دارند که پاسخگویی به آن ها باید با ارتقای دیتاهای موجود در دیتابیس به صورت همزمان انجام گیرد. ضمنا این پاسخگویی باید بر اساس تغییرات دامنه ها و یا نام های جدید دامین های ثبت شده صورت گیرد.

توجه داشته باشید که این IP ها فقط برای سایت های داینامیک صحت ندارد و سایت های استاتیک چنین ارقامی ندارند ، برای درک تفاوت میان این دو مقاله تفاوت سایت استاتیک و داینامیک را مطالعه کنید.

مزایای DNS

مزایای DNS

مهم ترین نکته مثبتی که می‌توان برای DNS مثال زد این است که استفاده کردن از اینترنت را راحت می‌کند. تصور کنید برای دستیابی به هر وب سایتی لازم بودکه تمام آی پی های آن ها را حفظ و برای ورود به آن باید کل آی پی را تایپ می‌کردید.

DNS دلیل این است که دیگر نیازی به حفظ کردن آی پی ها که رشته هایی از اعداد و حروف هستند ندارید و از این بابت راحت هستید.

مزیت دیگری که باید برای DNS نام برد مسئله ثبات است. معمولا آی پی ها دچار تغییرات می‌شوند و حال مثال قبلی را با این حالت در نظر بگیرید که برای ورود به یک وب سایت باید آی پی آن را ( که مدام در حال تغییر است ) حفظ کنید.

دی ان اس باعث ارتقا و بهبود امنیت زیرساخ ها شده و باعث می‌شود آپدیت ها به صورت کاملا امن انجام گیرند. ضمن این که DNS باعث می‌شود بتوانید نحوه عملکرد فنی سرویس پایگاه داده را مشخص کرده و مشخصات دقیقی را در استراکچر دیتا ها تعریف کنید.

معایب DNS

دی ان اس مزایای بسیار کاربردی و مهمی که دارد که پیش تر به توضیح آن ها پرداختیم. اما با این وجود ایراداتی نیز به آن وارد است که نباید از آن ها چشم پوشی کرد. وقتی راجع به معایب DNS صحبت می‌کنیم نخستین چیزی که باید به آن توجه کرد حمله دی ان اس است.

DNS Attack زمانی اتفاق می‌افتد که یک هکر یا مهاجم اینترنتی، آدرس DNS اصلی را با یک آدرس فیک و تقلبی جایگزین می‌کند. این امر باعث می‌شود که مخاطبان یک وب سایت بدون آن که بدانند وارد سایت های اشتباه و مخرف شوند.

در مواردی مانند وب سایت های بانکی یا فروشگاهی که اطلاعاتی مثل شماره و رمز کارت در اختیار کلاهبرداران قرار می‌گیرد ممکن است خسارات سنگینی به مخاطب وارد شود.

این کلاهبرداران می‌توانند بدافزار ستینگ DNS Server را تغییرداده و باعث شوند که با وارد کردن URL وارد وب سایت اشتباه و تقلبی شوید و با گرفتن اطلاعات بانکی اقدام به سرقت از شما نمایند.

توجه داشته باشید که برخی از شرکت ها با فروش و خرید سایت با قیمت ارزان شما را به این دامن ها می اندازند.

یکی از اقدامات بدافزار ها برای به دام انداختن مخاطبان این است که سرور های دی ان اس را ربوده و مخاطبان را به وب سایت های ویروسی هدایت می‌کنند. ضمن این که با جایگزین کردن برنامه های مخرب به جای انتی ویروس سیستم مخاطبان را هک کرده و اطلاعات آنان را سرقت می‌کنند.

برای آن که در دام چنین افرادی نیفتید بهتراست از یک انتی ویروس معتبر روی سیستم خود استفاده نمایید.

چرا باید از DNS استفاده کرد

چرا باید از DNS استفاده کرد

همان طور که در قسمت مزایای DNS ذکر شد، در صورتی که نخواهیم از دی ان اس استفاده کنیم باید آی پی تمام وب سایت هایی که می‌خواهیم به آن ها دسترسی داشته باشیم را به صورت به روز و منظم حفظ کنیم که عملا کاری غیر ممکن است. به طور مثال ای پی گوگل را در نظر بگیرید: http://74.125.224.72

همان طور که می‌بینید آی پی ها رشته هایی از اعداد هستند که به خاطر سپردن آن ها برای ما نسبت به حفظ کردن اسم دامنه وب سایت ها که معمولا کلماتی معنی دار و با مسما هستند، بسیار دشوار تر است.

برای آن که بتوانیم بین زبان خود و زبان کامپیوتر از یک رابط استفاده کنیم، دی ان اس ها به وجود آمده اند که البته علاوه بر ترجمه ای پی ها به نام دامنه های انتخاب وب سایت ها، سرعت اینترنت و لود شدن وب سایت را نیز بالا می‌برند.

اگر درباره توسعه وب اطلاعاتی داشته باشید کاملا متوجه این اصطلاحات می شوید ، در مقاله توسعه دهنده وب کیست به ویژگی های این شخص پرداخته ایم.

نکاتی مهم درباره دی ان اس ها

همه آن چه روی اینترنت موجود است با یک DNS Request آغاز می‌گردد. دی ان اس در واقع یک دفترچه راهنما شامل ادرس های اینترنتی است که اولین کار سیستم شما بعد از دریافت یو ار ال ورودی شما مراجعه به این دفترچه راهنما است.

در ادامه لیستی از بهترین سرویس های دی ان اس که می توانید برای ثبت وب سایت خود از آن ها استفاده کنید آمده است.

  • Cloudflare DNS (1.1.1.1)

این سرویس را به خاطر سرعت بالا می‌شناسند. همچنین برای محافظت از داده های شما این سرویس پیشنهاد می‌شود و از سیستم عامل های اندروید و ویندوز نیز پشتیبانی می‌کند.

  • CleanBrowsing

نکته منحصر به فرد این سرویس امکان انتخاب بین سه سطح مختلف است که وابسته به نیاز شما صورت می‌گیرد. این سه سطح شامل Security Filter ( برای بالا بردن امنیت و افزایش سرعت )، Adult Filter ( ویژگی های سطح یک به علاوه قابلیت انسداد وب سایت های حاوی هرزه نگاری ) و Family Filter  ( تمام قابلیت های سطح یک و دو به اضافه ارائه محافظت های تکمیلی ) می‌شود.

  • Quad9
  • Open Dns

این سرویس دهنده نیز علاوه بر بالا بردن سرعت، بر امنیت وب سایت شما در برابر لینک های مخرب می‌افزاید. نکته ویژه ای که درباره OpenDNS وجود دارد فیچر های نظارتی و مدیریتی پیشرفته آن است.

  • Comodo Secure DNS

این سرویس از طریق انسداد وب سایت های مخرب امنیت ویژه ای را فراهم اورده است که با گرفتن خدمات آن می‌توانید از این امنیت بهره مند شوید.

این نکته را به یاد داشته باشید که تمام سرویس های نام برده شده نسبت به DNS های پیشفرض سیستم ها از سرعت بالاتری برخوردار هستند.

توجه داشته باشید که تمامی وب سایت هایی که روی این سیستم ها پیاده سازی می شوند را می توان در جستجو در یک موتور جستجوگر پیدا کرد.

دی ان اس ابری چیست

دی ان اس ابری چیست

حال که با کاربرد و مفهوم DNS و DNS Server آشنا شده اید خوب است بدانید DNS ابری چیست. گاهی اوقات سرعت پایین DNS های پیشفرض و یا قطع شدن و از کار افتادن آن ها موجب بروز مشکلاتی برای وب سایت شما می‌گردد.

دی ان اس ابری یک تکنولوژی برای کاهش دادن خطراتی که وب سایت شما را تهدید می‌کنند به شمار می‌رود. این خطرات شامل محدودیت های دسترسی، نقاط ضعف از لحاظ امنیت و محدودیت های عملکردی را شامل می‌شود.

شرکت دیجیتال مارکتینگ آریا تهران امیدوار است از این مقاله لذت برده باشید ، برای مطالعه سایر مقالات مشابه به بخش منو/مقالات مراجعه کنید.

مقالات

مشاهده همه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سفارش طراحی سایت
جهت سفارش سایت مورد نظر خود اطلاعات فرم زیر را تکمیل نمایید.