GTmetrix چیست

اگر شما صاحب یک کسب و کار آنلاین هستید چه بزرگ و چه کوچک، برای افزایش درآمد و جذب مشتری نیاز به بهینه سازی وب سایت خود از طریق روش های سئو دارید.

استفاده از تکنیک های سئو به بهبود سایت و به دست آوردن رتبه برتر از سمت موتورهای جستجو گر گوگل کمک می کند و باعث می شود که مشتریان سریع تر شما را در نتایج جستجو ببینند.

یکی از مراحل مهم سئو، بهینه سازی سرعت سایت می باشد، سرعت لود صفحات سایت باید کم تر از  3 ثانیه باشد. زیرا اگر بیشتر از این زمان طول بکشد مخاطب صفحه شما را می بندد و به سراغ رقیبان شما می رود.

پس بهتر است برای افزایش ماندگاری کاربران در سایت و کاهش نرخ پرش و جلوگیری از کاهش آمار فروش، همواره سرعت سایت خود را بهینه کنید .

برای تست کردن سرعت بارگذاری وب سایت می توانید از ابزار آنلاین GTmetrix  استفاده کنید.

این ابزار قدرتمند اطلاعات زیادی درباره عملکرد وب سایت در اختیارتان قرار می دهد.

علت های پایین بودن سرعت سایت را مشخص می کند، به طور مثال مشخص می کند که کدهای CSS به درستی فشرده شده اند یا خیر. حجم عکس ها تا چه اندازه بهینه شده است

تا بتوانید راحت تر آن خطاها را رفع کنید، همچنین در رفع این مشکلات شما را راهنمایی می کند گاهی فایل های بهبود یافته را در اختیارتان قرار می دهد.

نحوه دسترسی به سایت GTmetrix

برای دسترسی به ابزار تجزیه و تحلیل سرعت، وارد سایت  WWW.GTmetrix.COM بشوید.

آموزش  GTmetrix

برای استفاده از ابزار آنلاین جی تی متریکس جهت بررسی سرعت سایت خود، وارد آدرس WWW.GTmetrix.COM بشوید.

بعد از باز شدن صفحه در قسمت Analyze آدرس سایت یا صفحه مدنظر خود را جهت سنجیدن سرعت  وارد کنید. و در نهایت روی دکمه Analyze کلیک کنید.

در پنجره باز شده  نتیجه آنالیز سایت را به صورت امتیاز دهی در دو بخش Grade GTmetrix و Web Vital به شما نمایش می دهد.

که در زیر به بررسی هر کدام از این بخش ها می پردازیم.

در بخش Grade GTmetrix : سه نوع امتیاز را برایتان مشخص می کند.

اولین بخش نشان دهنده امتیاز سایت براساس یک حرف انگلیسی است ( F.E.D.C.B.A) این حرف عملکرد سایت را در قالب سه رنگ سبز، نارنجی و قرمز مشخص می کند.

نمره A  بارنگ سبز نشان دهنده عملکرد عالی سایت است یعنی بهترین امتیاز را دریافت کرده اید و بر همین اساس کم ترین امتیاز با حرف F به رنگ قرمز خواهد بود.

امتیاز Performance :  یک امتیاز برحسب درصد به عملکرد سایت شما، در زمان ورود کاربران می هد. که چندین فاکتور مهم از جمله سرعت ایندکس، مدت زمان لود شدن بزرگترین محتوا، مدت زمان لود شدن اولین محتوا، مقدار زمان تعامل و مدت زمان مسدود شدن را بررسی می کند

امتیاز Structure : این امتیاز میزان بهینه بودن وب سایت شما را مشخص می کند. نکته قابل توجه در این بخش این است که با رفع کردن خطاهای مربوط به این قسمت می توانید سرعت وب سایت خود را افزایش بدهید که مساوی با کسب رتبه برتر است.

در بخش Web Vital  سه امتیاز دهی دیگر مشخص می شود که در زیر آن ها را توضیح می دهیم

Largest Contentful Paint : مدت زمان بارگذاری  بزرگترین المان محتوای شما را به صورت درصد مشخص می کند برای به دست آوردن بهترین نمره سبز رنگ باید تمام تلاش خود را بکنید که بیشترین زمان بارگذاری  بزرگ ترین عنصر محتوایتان کم تر از 1 ثانیه باشد.

Total Blocking Time : کدهای جاوا اسکریپت بر روی کل زمان بلاک شدن سایت شما تاثیر گذار هستند برای به دست آوردن امتیاز سبز در این بخش باید زمان TBT از 150میلی ثانیه کم تر باشد یعنی هر چقدر میزان زمان مصرف شده توسط کدهای جاوا اسکریپت در زمان لود صفحات کم تر باشد قطعا عملکرد بهتری به دنبال دارد.

Cumulative Layout Shift : میزان تغییر حالت سایت در زمان بارگذاری صفحات را به کاربر نشان می دهد. برای به وجود آوردن تجربه کابری خوب باید عدد 0.1 را در این بخش به دست بیاورید.

 در قسمت پایین صفحه خطاهایی که باعث کاهش سرعت سایت شده اند را به شما نمایش می دهد در کنار این آمار اطلاعاتی هم برای رفع آن ها در اختیارتان قرار می دهد که در بهینه کردن سایت بسیار موثر می باشد.

در زیر به بررسی این موارد می پردازیم.

1 . summary

در این قسمت یک گزارش از نحوه لود شدن صفحات سایت را به صورت جدول به شما نمایش می دهد.  این آمار بسیار جامع و کامل است به گونه ایی که به تنهایی می تواند برای بهینه کردن سرعت سایت کافی باشد. در قسمت Top lssues خطاهای مهم Structure مشخص شده است که در عملکرد صفحه شما بسیار تاثیرگذار می باشند

2 . Performance

در این زبانه تمامی فاکتورهای عملکرد سایت را به صورت کامل و ریز به ریز نمایش می دهد وهر کدام از این فاکتورها را با یک رنگ مشخص کرده است.

رنگ زرد : رنگ زرد نشان دهنده این است که شما امتیازی بیشتر از حد نرمال و استاندارد به دست آورده اید.

رنگ نارنجی : نارنجی مشخص می کند که نمره کسب شده بیشتراز حد استاندارد است.

سبزکم رنگ : این رنگ به شما می گوید امتیازی که به دست آورده اید خوب است اما نیاز به بهبود دارد.

رنگ سبز : رنگ سبز در این بخش نشان دهنده این است که امتیاز شما بسیار عالی می باشد و نیازی به انجام هیچ کار دیگری جهت بهبود ندارید.

3 .  Structure

این بخش در برگیرنده تمام پیشنهادات Lighthouse برپایه ساختار و بهترین راه ها برای عملکرد بهینه وب سایت است.

4 . Waterfall

این قسمت یک لیست جامع از تمامی محتوایی که در لود شدن صفحه مصرف می شود به همراه منبع آن ها و زمان بارگیری هر محتوای منحصر را برایتان مشخص می کند.

یعنی نشان می دهد که بارگزاری هر منبعی چه مدت زمان می برد. Waterfall به شما این امکان را می دهد که ترتیب بارگذاری محتوا را متوجه بشوید و برایتان مشخص می کند که کدام محتوا بیشترین بار را برای لود شدن دارد تا بتوانید با بهبود بخشیدن به آن، سرعت سایت خود را بهینه کنید.

5 . Video

این قسمت ویدئویی در اختیارتان قرار می دهد که در آن می توانید کل فرآیند بارگذاری وب سایت را مشاهده کنید یعنی شما می توانید بفهمید که کدام المان صفحه برای لودشدن  به شکل بصری بیشترین زمان را مصرف می کند تا دیده بشود.

6 . History

در این بخش یک گزارش جامع و کامل از نتایج بررسی را برایتان مشخص می کند. یعنی می توانید سلسله مراتبی از تغییرات اتفاق افتاده را مشاهده کنید.

برای مطالعه » آشنایی با روش های بالا بردن سئو سایت به کمک جدیدترین الگوریتم های هوش مصنوعی گوگل

تست بهینه بودن سایت

معرفی بخش WaterFall در GtMetrixدر این قسمت از جی تی متریکس به طور دقیق و کامل به شما نمایش داده می شود که چه رکوئست ها یا درخواست‌هایی از وبسایت شما توسط کاربر دریافت می‌شود و هر درخواست چند ثانیه طول میکشد تا لود یا بارگذاری شود.

تست بهینه بودن سایت

عملاً در این قسمت شما می توانید چیزی که باعث کند شدن سایت شما شده است را پیدا کنید و مستقیماً به سراغ آن برای بهینه سازی وب سایت تان بروید ،بهینه کردن سایت با این بخش این اطمینان را به شما می دهد که شما در اکثر سرویس‌های بررسی سرعت لود سایت نمره کامل را دریافت خواهید کرد.

زیرا که دقیقاً هر چیزی که باعث می‌شود سرعت سایت تغییر بکند را شما در این قسمت میتونید ببینید و به سراغ بهینه کردن اون برید در صورتی که تمام درخواست‌هایی که سرعت سایت شما را کند کرده‌اند یا ضروری نیستند را بهینه کنید شما باید نمره کامل رو دریافت کنید.

برای مشاهده جزئیات هر درخواست و اینکه یک درخواست خاص توسط کدام قسمت از سایت ارسال یا دریافت شده است کافیست روی آن کلیک کنید تا جزئیات دقیق درخواست را در بخش‌های مختلف آن ببینید.

البته در نظر داشته باشید که تنها سرعت سایت ملاک مهمی برای سئو نیست و شما باید معیار های دیگری مانند کاربر پسند بودن آن هم در نظر بگیرید تا شاهد پیشرفت وب سایتتان شوید، برای اطلاعات بیشتر درباره پیشنهاد مطالعه مقاله UI و UX چیست را می دهیم.

آپدیت GTmetrix

ابزار قدرتمند و آنلاین جی تی متریکس برای ارزیابی سرعت سایت یکی از بهترین روش های پرطرفدار در بین متخصصین سئو است

این ابزار در آپدیت جدید خود، قابلیت بررسی و تست کردن مکان را به سایر امکانات خود اضافه کرده است. همچنین گزینه های  PageSpeed/Yslow با فاکتورهای جدید Lighthouse جایگزین شده است که به وسیله این قابلیت ها و تغییرات جدید نظیر زبانه های     (Summary / Performance/ Structure) می توانید اطلاعات کاملی از روند عملکرد سایت خود به دست بیاورید.

Lighthouse جز ابزارهای اپن سورس است این ایزار این قدرت را دارد  که برای آنالیز کردن یک صفحه از روش های مختلف کاملا استاندارد استفاده کند. در واقع این ابزار بر روی تجربه کاربری متمرکز می شود.

آپدیت GTmetrix

سخن پایانی

در مقاله آموزشی خود تلاش کردیم که شما را با یکی از محبوب ترین ابزارهای تجزیه و تحلیل سئو اشنا کنیم

به عنوان یک نکته قابل اهمیت باید بدانید که سرعت سایت در جذب کاربران و کاهش نرخ پرش بسیار تاثیر گذار است شما می توانید با رعایت کردن نکاتی که در بالا توضیح دادیم سرعت وب سایت خود را بهبود ببخشید و باعث بالارفتن رتبه سایت بشوید.

توجه داشته باشید که از بدیعی ترین سوال هایی که یک شرکت سئو برای استخدام شما می پرسد کار با ابزار جی تی متریکس است!

جی تی متریکس چیست ؟


جی تی متریکس یکی از بهترین سایت‌های تست سرعت می‌باشد و ارزیابی کلی خود را بر اساس امتیاز دهی ارائه می‌دهد همچنین سایت شما می‌تواند تمامی موردهایی که در لود سایت شما تاثیرگذار هستند را برایتان لیست کند تا شما راحت‌تر بتوانید سایتتان را اصلاح کنید.

آپدیت GTmetrix ؟

این ابزار در آپدیت جدید خود، قابلیت بررسی و تست کردن مکان را به سایر امکانات خود اضافه کرده است. همچنین گزینه های  PageSpeed/Yslow با فاکتورهای جدید Lighthouse جایگزین شده است که به وسیله این قابلیت ها و تغییرات جدید نظیر زبانه های     (Summary / Performance/ Structure) می توانید اطلاعات کاملی از روند عملکرد سایت خود به دست بیاورید.

چطور وارد سایت جی تی متریکس شوم ؟

برای وارد شدن به سایت gtmetrix عبارت WWW.GTmetrix.COM را در نوار آدرس مرورگر وارد نمایید.

مقالات

مشاهده همه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سفارش طراحی سایت
جهت سفارش سایت مورد نظر خود اطلاعات فرم زیر را تکمیل نمایید.