jQuery چیست

سرعت بالا آمدن یک سایت جزئی از فاکتور های رنکینگ گوگل است، که اگر در زمینه سئو فعالیت داشته باشید، نکته ی جدیدی برای شما نیست. وقتی یک سایت با تاخیر بالا می آید، نارضایتی و خستگی کاربران را به دنبال می اورد و پس انتظار طولانی مدت و بی نتیجه در آخر باعث می شود که کاربر صفحه را ببندند.

کاهش میزان کد های سایت تاثیری زیادی در سرعت بالا آمدن سایت دارد. بنابراین تا آنجا که برای برنامه نویس امکان دارد، بهتر است حجم سایت و کد ها را کاهش دهد. یکی از بهترین راه ها برای این کار استفاده از jQuery است.

jQuery  یک کتابخانه‌ی سریع و سبک وزن است، در همه جا قابل دسترس است و قابلیت‌های زیادی را برای کاربر فراهم می‌کند. این کتابخانه رایج ترین جاوا اسکریپت است. یک رابط کاربری دارد که کار با آن بسیار ساده است و بسیاری از کاربران در مرورگر های خود از آن استفاده می کنند.( => مرورگر چیست ؟)

ویژگی های بارزی از جمله ایجاد و ویرایش متون  HTML، ایجاد تغییر و کنترل رویدادها، انیمیشن سازی و  Ajaxرا بسیار راحت تر کرده. jQuery  شیوه‌ی نوشتن جاوا اسکریپت را برای میلیون‌ها کاربر در فضای وب به دلیل انعطاف پذیری و گسترش پذیری متفاوتی که دارد، تغییر داده است.

این نرم‌افزار است طبق آمار های به دست آمده، محبوب‌ترین کتابخانه‌ی جاوا اسکریپت است و حدود 75 درصد از سایت های محبوب از jQueryاستفاده می کنند. چرا که این کتابخانه با ارائه راهی آسان به شما این توانایی را می دهد که  از جاوا اسکریپت در سایت ها استفاده کنید و آن‌ را سبک تر، کاربردی‌تر و جذاب‌تر کنید.

با استفاده ازاین نرم افزار حجم کدهای جاوا اسکریپت کاهش پیدا می‌کند. با استفاده از jQuery کار در یک خط خلاصه می شود در صورتی که بدون jQuery ، برای نوشتن آن چندین خط نیاز است.

برای مطالعه » نصب جاوا اسکریپت

 jQuery چه کاربردی دارد ؟

jQuery چه کاربردی دارد ؟

چند مورد از کاربرد های jQuery شامل موارد زیر است:

  • مهم‌ترین کاربردش این است که روی تمامی مرورگرها کار می‌کند. همچنین از CSS هم پشتیبانی می‌کند.
  • انتخاب اجزای مدل DOM و ویرایش و اصلاح آن‌ها را ساده‌تر می کند. برای این کار از منبعی به نام Sizzle  استفاده می شود که برای تمامی مرورگرها کاربرد دارد.
  • افکت‌های انیمیشن را نیزدربر می‌گیرد. همچنین می‌تواند به شما کمک کند تا وبسایتی منظم و جذاب با قابلیت‌های متفاوت بسازید.
  • تمامی وظایف مشابهی که به کد جاوا اسکریپت وابسته هستند را شناسایی می کند و آن‌ها را در یک خط کد خلاصه می‌کند. در واقع هر خط کد در jQuery معادل 5 خط کد جاوا اسکریپت است. هرچه کد کم‌تر،حجم فایل کم‌تر در نتیجه صفحه سریعتر برای کاربر بالا می آید.
  • قابلیت ساخت پلاگین نیز دارد. پلاگین کدی است که به صورت استاندارد نوشته می‌شود. با jQuery پلاگین‌هایی می توان نوشت که ساخت افکت های ویژه را آسان و سریع تر می‌کند.

در ای بخش به ویژگی های مفید فریم ورک جی کوئری می پردازیم: ( => فریم ورک چیست ؟)

ویژگی های jQuery

این زبان برنامه نویسی ویژگی‌های متعددی دارد که چند مورد از آنها عبارتند از:

  • افکت و انیمیشن سازی
  • ویرایش و اصلاح مدل DOM
  • پشتیبانی از Ajax
  • گزینش اجزای DOM
  • کنترل رویدادها
  • ایجاد تغییرات در کد CSS
  • داشتن برنامه‌های کمکی
  • پلاگین‌های جاوا اسکریپت
  • ویرایش و اصلاح مدل DOM

برای مطالعه » آشنایی با محبوب ترین زبان برنامه نویسی و کاربردهای هر یک از آن ها

  پیشنیاز های یادگیری jQuery

 پیشنیاز های یادگیری jQuery

قبل از شروع یادگیری این زبان برنامه نویسی، حتما باید پیش زمینه ای  درطراحی وب داشته باشید مانند: JavaScript، CSS، HTML. چرا که گاهی ممکن است مجبور باشید در کنار jQuery، از یک زبان برنامه نویسی دیگر مانند JavaScript، استفاده کنید.

توجه داشته باشید که جی کوئری تنها فریم ورک جاوا اسکریپت نیست و درواقع جاوا اسکریپ هم تنها زبان برنامه نویسی سمت وب نیست! در مقاله ای تحت عنوان زبان های برنامه نویسی سمت وب به صورت کامل انواع آن ها را معرفی و بررسی کرده ایم.

برای مطالعه » html چیست

 چرا jQuery را یاد بگیریم خوبه ؟

به دلیل داشتن ساختار ساده و کدهای مختصراستفاده از آن راحت تر است..

داشتن قابلیت بیشتر نسبت به دیگر کتابخانه ها و توانایی انجام کارهای متنوع  روی HTML.

تعداد افرادی که برای توسعه و بهبود این کتابخانه تلاش می کنند روز به روز افزایش می یابد. همچنین کد هایی در زمینه دانلود وجود دارند که از قبل نوشه شده اند و لازم به دوباره کاری نیست و به کار شما سرعت می بخشد.

کسی که  در حرفه ی برنامه نویسی یک تازه کار است می تواند با استفاده از آموزش های مختلف از این برنامه استفاده کند.

کار با Ajax را برای شما فراهم می کند. Ajax  به شما این امکان را می دهد که بدون اینکه تمام صفحه را مجدداً بارگزاری کنید، تغییراتی که میخواهید را ایجاد کنید.

JQuery  درکنار ویژگی ها و قابلیت های خوبی که دارد اما دارای معایبی هم هست که خوب است به آنها توجه کنید.

ازنظر مقدار کتابخانه‌ای درست است که این زبان برنامه نویسی گسترده است، اما گاهی ممکن است  که قابلیت های آن محدود باشد و این موضوع  برای کسانی ایجاد مشکل می کند که به گزینه اختیار و انتخاب زیادی در طراحی سایت خود نیاز دارند. بنابراین گاهی باید  از کدهای جاوا اسکریپت معمولی استفاه کرد.

 برای به اجرا درآوردن دستورات  jQuery به فایل جاوا اسکریپت نیاز است. با وجود حجم کم این کتابخانه (بین 25 تا 100 کیلوبایت)، بازهم امکان دارد که مشکلات و اختلالاتی را در سرور مشتری ایجاد کند.

jQuery، عملکردی پایین‌تر از جاوا اسکریپت دارد چون که این کتابخانه پر سرعت، فایل های نیتیو جاوا اسکریپت را نیز در بر می‌گیرد. قصد رساندن این منظور که jQuery  کند است وجود ندارد اما باید مراقب کدهای بد، که باعث بروز مشکل برای سرور شما می شود، باشید.

شرکت دیجیتال مارکتینگ آریا تهران امیدوار است از این مقاله لذت برده باشید، برای مطالعه سایر مقالات این چنینی به بخش منو/مقالات مراجعه کنید.

مقالات

مشاهده همه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سفارش طراحی سایت
جهت سفارش سایت مورد نظر خود اطلاعات فرم زیر را تکمیل نمایید.